Erdő Ajándéka Erdei Iskola

Őszi szünet erdei napközistábor

ŐSZI SZÜNET

erdei napközistábor a Hármashatár-hegyen

 „Egyszer volt hol nem volt, kerekerdő közepén, fönn a Hármashatár-hegy tetején volt egy gyönyörű szép tisztás és azon állt egy csodálatos erdei iskola. Onnan indulnak a gyerekek kalandos erdei felfedező útjai…”

 

Szeretettel várunk 6-14 éves gyerekeket erdei élménytáborunkba.

 2017. október 30-31., november 2-3. naponta 8-16.30 óra között.

 Helyszín: Hármashatár-hegy, erdei iskola (1 ha-os bekerített erdős parkban)

 A hely különlegessége, hogy az erdei iskola fönn a hegytető (490 m) közelében helyezkedik el az öreg tölgyek és feketefenyők ligetében, ahol a tábor megrendezésre kerül. Az hegytető és az erdei iskolát körülölelő ligetes erdő biztosítják a nyári melegben is a különleges erdei klímát és friss levegőt. A kandallóval fűtött erdei iskola nyújt menedéket, ad otthont esős időben is az érdekes programoknak.

Megközelíthetőség: 65-ös autóbusz végállomástól 30 perc sétával, illetve autóval

Jelentkezni lehet az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen,

vagy telefonon: Szabó Miklós erdőmérnök, tanárnál, 06-20-954-22-52

https://www.facebook.com/erdoajandeka, www.erdoajandeka.hu

 Az élménytábor programjai:

 Hétfő délelőtt: A Hármashatár-hegy megmászása. Körpanoráma az új kilátóból, a Budapestet övező gyönyörű táj bemutatása (erdei kincskeresés (kristályok, agancsok), faág hálózat építése közösen a meredek hegyoldalon).

ebéd – mesemondás (magyar népmese, vitézi történetek, legendás emberek)

délután: Tájékozódási és térkép  ismeretek, kéreg rajzolás, levél lenyomatok készítése közös térkép készítése az erdei iskola környékéről.

 Kedd  délelőtt: Az erdészház parkjának felfedezése, „Az erdő ajándéka” tanösvény bejárása, mentaital kóstolás. A tűz szerepe életünkben. Tábortűzrakás, gyújtás, tűzgyújtó eszközök, tűzgyújtási módok közös sütés, szelídgesztenye kóstoló.

ebéd – mesemondás

délután: Az állatok szerepe életünkben, ismerkedés házi állatokkal (Gesztenye nyuszi, Szirom cica, Zsömle kutya) és tartásukkal, illetve a vadon élő állatok élőhelyeivel.

 Csütörtök Célunk a Szabadság-szikla alatti titkos táborhely, kis éjszakai menedék erdei kunyhó készítés faágakból, fakéregből, avarból. Borzvár felkeresése, borzok, rókák élete.

ebéd – mesemondás (magyar népmese, vitézi történetek, legendás emberek)

délután: Erdei sport- és akadálypálya (egyensúlyozás rönkökön és kötélen (slackline), célbadobás kosárba, fatuskóra, mocsárjáró, gólyaláb használata).

 Péntek délelőtt: Úticélunk Vöröskővár és az alatta elterülő galagonya ország, vitorlázó repülőtér. Ismerkedés az ürgék életmódjával. (bújócska meseszerű fák és sziklák között, róka-ürge játék, ”fűben - fában orvosság”-- ismerkedés a gyógynövényekkel)

ebéd – mesemondás (magyar népmese)

délután: Ismerkedés a csodálatos faanyaggal, egyedi famedál készítése. Mindenki ajándékba kap egy varázslatos fakockát, amivel meg is tanul varázsolni. A héten készült alkotások kiállítása. Faxilofonon, combfákon és más erdő-adta hangszereken közös zenélés.

 Amit biztosítunk: étteremből rendelt meleg ebéd, naponta friss gyümölcs, uzsonna, meleg erdei tea, foglalkozásokhoz szükséges anyagok, szerszámok.

A tábor maximális létszáma 24 fő, a tábor 10 főtől indul. A program változtatás jogát fenntartjuk.

Részvételi díj: napi 7.000 Ft/fő

 Jelentkezni lehet az This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen,

vagy telefonon: Szabó Miklós erdőmérnök, tanár, 06-20-954-22-52

https://www.facebook.com/erdoajandeka, www.erdoajandeka.hu