Erdő Ajándéka Erdei Iskola

Hiba
  • JUser: :_load: Nem tölthető be 605 azonosítóval rendelkező felhasználó.

Termények begyűjtése

Elérkezett az ősz és vele a nagy séták és kirándulások ideje.

A meleg már nem sanyargatja oly erővel a vetést és színüket változtatva kápráztatnak minket a fák.

Egy-egy séta során a beérett termések tömkelegét fedezhetjük fel. Ezek még a szép, napsütéses meleg napokon is mutatják, hogy elmúlt a nyár. Halkan belopózik életünkbe az ősz. Vele jönnek az esős napok, a szurkálós szelek és lassan a fák ledobják leveleiket.

Az első szeptemberi nap reggeli köddel köszönt ránk. A hőmérséklet újra elviselhetővé válik, s az ég kékje veszít fényességéből, tompább színt ölt, megfakul.

Ilyenkor elővehetjük seprűnket, hogy a kerti lombot eltakarítsuk és nagy sétákra indulhatunk, ahol nem árt magunkkal vinni egy nagy kosarat a begyűjtendő terméseink számára.

Ilyenkor érdemes nagy sétákra indulni és feltérképezni, hol, milyen gyógynövényeket, terményeket tudunk begyűjteni.

Az Erdőajándéka Erdei Iskola ilyenkor szokta szervezni Terménygyűjtő túráit, ahol fűszer- és gyógynövényekkel valamint vad termésekkel rakjuk meg kosarainkat.

Ezekből aztán a legkülönfélébb házi elixírek, sütemények, ételek készülnek, koszorúkat fonunk és mindenféle kézműves foglalkozás alapanyagául szolgálnak.

Az ősz a termények begyűjtésének ideje, ilyenkor gyakran kerül ínyencfalat az Erdei Tündér asztalára. A vad termések, bodza, som, szelíd gesztenye, friss zöldségek, , a saláta, burgonya, alma és körte, a szilvafélék, tök és galagonya szinte hívogatja a háziasszonyt a konyhába!

A tökfélékből a számtalan ízletes ételen kívül díszeket is faraghatunk és nem csak az ajtó mellé.